Trajneri i ri i Ēelzit, Luis Felipe Skolari, i cili me skuadrėn e tij gjendet nėpėr njė turne nė Azi, ka pohuar se dėshiron t'i fitojė tė gjitha trofetė e edicionit tė ardhshėm. "Edicionin e kaluar klubi arriti tri vende tė dyta. Pėr kriteret e mia kjo ėshtė njė gjė shumė e madhe", ka theksuar Skolari, i cili nė tetė vitet e kaluara ka punuar si trajner i skuadrave kombėtare tė Brazilit dhe Portugalisė.
"Kėtė edicion do tė marrim pjesė nė katėr aktivitete dhe do tė bėjmė pėrpjekje qė t'i fitojmė secilėn prej tyre", ka nėnvizuar Skolari, duke menduar pėr trofetė e Ligės Premiere, Ligės sė Kampionėve, Kupėn e FA dhe Kupėn e Ligės. "Ėshtė e qartė se kjo do tė jetė tepėr e vėshtirė pėr t'u arritur, por jo e pamundshme. Kemi potencial pėr njė arritje tė tillė. Klubi mi ka plotėsuar tė gjitha kushtet pėr t'i ndjekur kėto trofe", ėshtė shprehur Skolari. Nė dy ndeshjet miqėsore nė turneun aziatik, djelmoshat e Skolarit kanė shėnuar 11 gola, duke dėshmuar se edhe nė edicionin e ri kjo skuadėr do tė paraqes futboll sulmues. "Parimisht e kam nė kokė skuadrėn ideale pėr edicionin e ri, por mė duhet edhe pak kohė pėr tė kristalizuar 11-shen mė tė mirė pėr ndeshjen e parė kundėr Porsmuthit, qė zhvillohet mė 17 gusht. Tashmė e kam krejtėsisht tė qartė se cilėt do tė jenė bartėsit e lojės sė skuadrės. Kam 20 ditė qė jam duke e stėrvitur skuadrėn dhe kjo periudhė kohore mjafton qė ta kuptoj se nė cilėt futbollistė mund tė mbėshtetem", ka pėrfunduar braziliani, Luis Felipe Skolari.