Pėrforcimi mė i ri i Milanit, Ronaldinjo, ka vendosur qė t'i pėrshėndetes tifozėt e Barcelonės nėpėrmjet njė letre. "Para se gjithash dua tė them se sa i jam falėnderues tifozėve tė Barcelonės. Ēdo moment qė e kam kaluar atje mė ka bėrė tė ndjehem i lumtur, kurse kur nuk isha nė formėn e duhur tifozėt mė jepnin forcė", thuhet nė letrėn e Ronaldinjos.
Ylli brazilian luajti nė "Nou Camp" plotė pesė vjet. "Kam ndjerė kėnaqėsi duke luajtur pėr Barcelonėn dhe gjithmonė kam dėshiruar qė tė njėjtėn ndjenjė ta pėrcjell edhe tek tifozėt. Tashmė kam nėnshkruar pėr njė klub tė madh, por mė duhet tė them se e kam braktisur me njė pikėllim tė madh vendin i cili mė solli aq shumė momente tė mira dhe gėzimi nė karrierė", thuhet mė tej nė letrėn e Ronaldinjos. Braziliani u ka shprehur falėnderime tė gjithė bashkėlojtarėve, trajnerėve, stafit mjekėsor dhe zyrtarėve tjerė tė cilėt kanė punuar nė klub dhe kanė marrė pjesė nė sukseset e mėdha nė pesė vitet e kaluara. "Kam qenė i lumtur me Barcelonėn. Ky klub dhe qytet gjithmonė do tė mbeten nė zemrėn time", ka shtuar mė tej Ronaldinjo. Krejt nė fund, ai ka sqaruar se si e sheh ai futbollin si lojė: "Ne brazilianėt luajmė futboll qė t'i kėnaqim njerėzit dhe pėr kėtė arsye jam i lumtur pėr atė qė kam bėrė te Barcelona. Futbolli ėshtė lojė, argėtim dhe njė sport pėr kėnaqėsi. Futbollin duhet ta luash me buzėqeshje. Ky ėshtė futbolli sipas meje. Falėnderoj tė gjithė ata qė kanė buzėqeshur sė bashku me mua nė "Nou Camp'", ka pėrfunduar Ronaldinjo.